>
REALIZARILE NOASTRE
Experienta montana, cunostintele dobandite, pasiunea si ambitia insuflata cursantilor de catre Scoala de Ghizi Christian Adventure, a dus la atingerea de catre acestia a unor performante notabile.

Finalizarea cursurilor si acumularea de informatii i-a ajutat sa se autodepaseasca si sa atinga varfuri marete, de asemenea i-a transformat pe unii in adevarati lideri, conducand la randul lor grupuri importante spre atingerea performantei.

Christian Adventure este mai mult decat o scoala de ghizi, este un stil de viata, te invata sa respecti muntele, sa fii educat, sa te respecti pe tine insuti si pe ceilalti.

Ne mandrim cu realizarile elevilor nostri si ne face o deosebita placere sa putem aduce ceva nou in viata fiecaruia dintre voi.


Christian Adventure alaturi de cursantii seriei 26, au reusit sa monteze in vara lui 2013 patru harti (panouri informative) in muntii Bucegi:
- la cabana Padina;
- la cabana Piatra Arsa;
- la telecabina Cota 1400;
- la telecabina Cota 2000.


Pentru ca suntem mandrii de cursantii nostrii si ne place sa facem lucrurile bine si sa ramana ceva in urma noastra, mai adaugam:

- Cani la cabana Gentiana.

- Cani la cabana Garofita Petrei Craiului.

- Cani la cabana Cuca.

- Cani si ceasuri la cabana Negoiu.

- Cani si ceasuri la cabana Padina.

- Scara metalica la Cerdacul Stanciului in muntii Piatra Craiului, realizata impreuna cu elevii seriei 31 (in lucru).

- Suport financiar acordat prin bunavointa si bunatatea cursantilor seriei 32 pentru reabilitarea unei cladiri din ansamblul Primei Scoli romanesti din Scheii Brasovului.Ca profesionisti in activitatea montana, impreuna cu seriile 29 si 32 am avut ocazia sa intervenim in doua evenimente mai rare dar specifice:

- In 2014, in Muntii Fagaras, zona Acele Cleopatrei, dnul Adrian M. a pus pasul in gol si a cazut aproximativ 7 metrii. Am reusit sa intervenim cu o parte dintre instructori si cativa cursanti si am acordat primul ajutor. A fost o interventie dificila, Adrian fiind localizat intr-o zona stancoasa, greu accesibila. Dupa evaluarea locala a starii de sanatate, am contactat numarul de urgenta 112 si am solicitat interventia unui elicopter pentru evacuarea ranitului. Am insistat pentru intervetia elicopterului dinspre vale, tinand in permanenta legatura cu pilotul si dirijandu-l pentru a putea ajunge in timp util. L-am transportat pe Adrian in conditii de siguranta pana la locul de intalnire stabilit cu pilotul elicopterul. Am semnalizat exact locul optim pentru aterizarea elicopterului. Ulterior, am urmarit starea de sanatate a colegului muntoman ranit.
Adrian este sanatos si merge in continuare pe munte.

- In anul 2017, in Muntii Retezat, am fost in zona in momentul producerii avalansei, eveniment ce a dus la disparitia tragica a copiilor de aur ai alpinismului Romanesc. Profesionalismul, daruirea si echiparea completa ne-au permis sa intervenim promt, ajungand la locul tragicului eveniment la cateva minute dupa producerea acestuia. Local, a fost evaluata starea tuturor membrilor grupului, echipa noastra fiind pregatita pentru a interveni inclusiv cu truse medicale de prim ajutor. Taria de caracter si puterea de convingere i-au ajutat pe colegii nostrii ajunsi langa grupul surprins de avalansa sa ii mobilizeze pe acestia spre a se pune in miscare si a ajunge langa restul echipei noastre. In momentul regruparii celor doua echipe le-am oferit alimente si lichide, inclusiv ceai cald, colegilor montaniarzi. Ulterior le-am asigurat acestora tot sprijinul necesar pentru a putea continua drumul catre cabana Gentiana. Aproape de cabana mentionata ne-am intalnit cu membrii ai Salvamont si ai Jandarmeriei Montane care i-au preluat pe cei raniti asigurandu-le mai departe transportul spre cabana Codrin.
Asemeni lui Adrian M. si membrii acestui grup si-au revenit din punct de vedere medical si parte dintre ei continua ascensiunile montane.
Realizarile Christian Adventure